Twitter s ďalšou novinkou: zablokujte spamerské účty

Tomáš Kusenda  /  14. 10. 2009, 20:22

Twitter je veľmi populárna sociálna sieť a najpopulárnejšia Mikroblogovacia sieť. Niet divu, že sa na nej nachádza množstvo spamerských účtov. Tomu by mal byť koniec.

Spamovací robot vytvorí na Twitter.com účet, pridá si množstvo ľudí do followerov (akýchsi priateľov) a začne vypisovať spamové správy. V priateľoch má niekedy viac ako stovky tisíc rôznych mikroblogujúcich užívateľov.

Tomu by mal byť koniec, Twitter sa snaží viac socializovať. Po možnosti prekladania stránky je tu aj možnosť označiť spamerské účty. Ak určitý počet užívateľov označí účet ako spamerský, ten bude zablokovaný a skontrolovaný administrátormi služby.

Vývojári boli nútení pridať takúto možnosť, pretože sa táto sociálna sieť denne rozrastie o množstvo používateľov a tiež na nej pribudne obrovské množstvo správ. Je prakticky nemožné všetko kontrolovať administrátormi, preto pomôžu užívatelia.

Zavedenie tejto novinky je už dlhšie očakávané a keďže Majitelia Twitteru rokujú z Microsoftom a Google o reklame, zároveň sú v príprave biznisové kontá, odfiltrovať spam bolo povinnosťou.

 

TIP: sledujte dianie na Inet.sk aj na twitter.com/inetsk

 

Zdroj: blog.twitter.com

Autor: Tomáš „Kusi“ Kusenda

Neprehliadnite: