Google Prekladač vám automaticky preloží stránku v cudzom jazyku

Martin Tomšík  /  02. 10. 2009, 10:55

Od spoločnosti Google existuje množstvo nástrojov pre tvorcov webových stránok. Momentálne sa objavil taký, ktorý preloží celú stránku na základe jazyka, ktorý má užívateľ nastavený v počítači. Podľa našich testov je však preklad veľmi nekvalitný.

Nástroj od spoločnosti Google je dostupný vo forme JavaScriptu, ktorého kód si môžete nechať vytvoriť na stránkach Google Prekladača. Po prečítaní si inštrukcií a nastavení funkcií je potrebné vytvoriť kód. Aplikácia na stránke ho vytvorí, vy ho len následne uložíte v administrácií svojej stránky.

Dostupný je aj približný náhľad, už podľa neho je možné odskúšať si funkcie vysúvacej sa lišty. Tá je jednoduchá, obsahuje základné nastaviteľné prvky a zvoliť si môžete požadovaný jazyk. Výsledok prekladania je však rovnaký ako z klasického prekladača, ktorý nájdete na URL adrese translate.google.com.

Text je nečitateľný a len z malej časti preložený, teda ak prekladáte zo slovenčiny do iného jazyka. Pri opačnom prípade zasa môžeme povedať pravý opak - text preložený z angličtiny je čitateľný, aj keď obsahuje chyby, na základné porozumenie postačí.

Slovenčina je plne podporovaná, vrátane nej aj ďalších 51 jazykov. Ak máte stránku napríklad v slovenčine (samozrejme s nástrojom na prekladanie) a príde na ňu niekto, kto má nastavený v počítači iný jazyk, vysunie sa mu lišta s možnosťou preloženia stránky do iného jazyka. 

Zdroj: tcmagazine.com

Neprehliadnite: