Vzniklo nové diskusné fórum o GIMPe

Platená reklama  /  31. 12. 2008, 10:17

Ak sa dnes rozhliadnete po slovenskom internete, nájdete zopár diskusných fór zamerných na grafiku, resp. grafický dizajn alebo animáciu. Bežný používateľ GIMPu (ďalej len gimpák) je však často vnímaný ako podivín a väčšinu svojho času stráveného na fóre venuje obhajobe svojho rozhodnutia používať slobodný softvér.

Nové diskusné fórum má slúžiť v prvom rade gimpákom. Chceme sa vyhnúť debatám v štýle "Nemenovaný grafický editor verzus GIMP", naším cieľom je poskytnúť podporu vo forme návodov, tipov a trikov. Sprievodným javom toho celého bude samozrejme vznik komunity. Možnosť prezentovania vlastnej tvorby. Súťaženie. V druhom rade chceme ľuďom hľadajúcim alternatívu k nemenovanému grafickému editoru ukázať, čoho všetkého je GIMP schopný. Názornými príkladmi im vysvetliť, že ak je niečo zadarmo, neznamená to, že je to a priori zlé a nepoužiteľné. Mnohí z nich si totiž neuvedomujú závažnú skutočnosť; kreativitu, talent a estetické cítenie im žiadny grafický editor nezaručí. Ani ten nemenovaný. :)

Ako väčšina diskusných fór aj to naše beží na systéme phpBB. Z toho vyplývajú jeho možnosti; zakladanie diskusií, hlasovanie, nahrávanie súborov na náš server, súkromná pošta... Celý projekt je nekomerčný. Reklamná plocha slúži na zaplatenie hostingu a nákup cien do súťaží.

TIP: http://gimp.grafickeprace.info

 

Neprehliadnite: