Nová procesorová technológia Intel® Centrino® 2 prináša ‘HD-to-Go;’

Tlačový servis  /  16. 07. 2008, 00:00

Spoločnosť Intel dnes predstavila najnovšie produkty procesorovej technológie Intel® Centrino® 2 pre laptopy, posiľnené piatimi novými Intel® Core™2 Duo procesormi. Takmer 250 inovatívnych spotrebiteľských a pracovných bezdrôtových notebookových dizajnov je už na ceste – vrátane tých, ktoré obsahujú tu správnu kombináciu silného procesora, grafickej karty a životnosti batérie, s cieľom maximálne vychutnať videá s vysokým rozlíšením (HD) a množstvo ďalších počitačových a internetových aktivít.

Intel rovnako predstavil aj najvýkonnejší Dual Core mobilný procesor na svete, Intel® Core™2 Extreme procesor bežiaci na oslňujúcich 3,06 GHz, podľa meraní priemyselného benchmarku SPECint*_rate_base2006 (http://www.spec.org)**.

Okrem mobilne zameraného leta spoločnosť Intel predstavila svoj plán priniesť osem nových procesorov v priebehu 90 dní, ktoré budú obsahovať úplne prvé mobilné štvor-jadrové (quad-core) produkty a ďalšiu generáciu produktov pre extrémne tenké a ľahké notebooky. Celkovo prinesie Intel 14 rozdieľnych a nových procesorov na stále rastúci trh, kde laptopy pokračujú vo vytláčaní klasických stolových PC.

Donedávna známa pod kódovým označením Montevina, procesorová technológia Intel Centrino 2 a Intel® Centrino® 2 s vPro™ technológiou zlepšila všetky najdôležitejšie aspekty laptopov, vrátane výkonu a životnosti batérie prostredníctvom nových procesorov a čipsetov, rýchlejšieho bezdrôtového rozhrania 802.11n (WiMAX riešenie bude dostupné neskôr ešte v tomto roku), a novými prvkami správy pre podnikové nasadenie.

“Keď sme v roku 2003 po prvýkrát predstavili značku Intel Centrino, na svete bolo iba veľmi málo Wi-Fi hotspotov, YouTube videí a sociálne média v skutočnosti neexistovali, slová ‘tenké a ľahké’ sme spájali maximálne s telesnou váhou a desktopové PC mali oveľa vyššie predaje ako notebooky,” povedal Mooly Eden, víceprezident Intel Corporate a generálny riaditeľ spoločnosti Mobile Platforms Group. “Dnešné predaje notebookov predbehli stolné počítače v USA a my dláždime cestu k HD zábave, bohatému gamingu online, vyšším širokopásmovým bezdrôtovým rýchlostiam a ľahšej, bezpečnejšej ceste pre podniky s cieľom spravovať, aktualizovať a opravovať flotily ich notebookov.”

Spoločnosť Intel predstavila päť nových dvoj-jadrových procesorov založených na znovuobjavených tranzistoroch Intel (s kovovou high-k membránou) vylepšených o 45 nanometrový výrobný proces. Tieto procesory prichádzajú s rýchlejšou 1066MHz zbernicou FSB, L2 cache o veľkosti až 6 MB a tri verzie procesorov pre laptopy, ktoré znižujú spotrebu okolo 30% na 25 wattov. Vylepšenia zahŕňajú aj technológiu Deep Power Down, ktorá vypína procesné prvky, akými sú hodiny pre jadrá a vyrovnávaciu pamäť v čase, keď je laptop v nečinnom (idle) režime a zvyšuje tak energetickú úsporu.

Intel tatiež poodhalil novú mobilnú čipovú sadu Intel® 45 Express a bezdrôtovú technológiu Intel® WiFi Link 5000, ktoré budú v notebookoch dodávané zákazníkom už počas júla a augusta. Päťnásobným zvýšením rýchlosti a zdvojnásobením rozsahu staršej technológie 802.11a/g, Intel WiFi Link 5000 ponúka podporu protokolu 802.11 draft-N, ktorá prinesie najrýchlejšie možné dátove prenosy, v súčasnosti až do 450 Mbps.

Prepínateľná grafická karta, nová voliteľná a úsporná možnosť dostupná pre notebooky s technológiou Intel Centrino 2 ponúka integrovanú aj diskrétnu grafickú kartu v jednom notebooku, umožňujúc tak prepínanie medzi nimi. Prepínateľne grafické karty prinášajú lepšiu 3D výkonnosť v čase, kedy je to potrebné ako aj možnosť úspory energie, ked tento víkend potrebný nie je.

Pre spotrebiteľov prináša procesorová technológia Intel Centrino 2 potrebný výkon a životnosť batérie v takej miere, že si môžu pozrieť klasické Blu-ray* video s vysokým rozlíšením na jedno nabitie batérie, ďalej možnosť hrať rôzne online hry, sťahovať hudbu alebo posielať videá rýchlejšie ako doteraz.

Pre firmy ponúka Intel Centrino 2 s vPro technológiou lepší vzdialený prístup a vyššiu bezpečnosť. Tieto aspekty sa stávajú stále viac doležitejšími, pretože spoločnosti nahradili množstvo desktopových PC notebookmi a potrebujú vzdialenú diagnostiku, aktualizáciu a opravu systému cez bezdrôtovú sieť. Zlepšená správa spolu s AMT 4.0 bola taktiež pridaná s cieľom zlepšiť bezdrôtovú správu počas režimu spánku, schopnosti vzdialeného ovládania, podpory pre ďalšie generácie správy štandardov (WS-MAN a DASH 1.0) a možnosť pre zamestnancov iniciovať komunikáciu smerom na IT oddelenie, mimo firemný firewall.

OEM a kanáloví systémoví integrátori prinesúna trh takmer 250 systémov. Pre viac informácií o cenách produktov Intel navštívte www.intel.com/go/processor_pricing. Pre plnú verziu tejto správy pre médiá s fotkami, videami, blogmi a ďalšími informáciami, navštívte www.intel.com/pressroom/archive/releases/20080715comp_sm.htm a Intel Centrino press kit nájdete na www.intel.com/pressroom/kits/centrino2.

Neprehliadnite: