ID Software chystá Doom 4

Tomáš Kusenda  /  09. 05. 2008, 08:21

Jeden z najslávnejších výrobcov hier, firma ID Software chystá pokračovanie azda najznámejšej „strielačky“ všetkých dôb na svete. Hry Doom!

Práve táto hra začala písať históriu akčných hier s in-eye pohľadom, teda s pohľadom priamo z očí vášho hrdinu (prvej osoby). Hra bude postavená na engine id Tech 5. Ten bol niekoľko krát prezentovaný na závodnom titulu Rage.

Dej sa tentokrát nebude odohrávať v zničených vesmírnych staniciach na Marse, ale priamo na našej modrej planéte Zem.

Ako už sa dalo predpokladať. Hra bude dostupná aj pre herné konzoly PlayStation 3 a XboX 360. Dôvodom je značná miera pirátstva práve na platforme PC.

Todd Hollenshead, CEO spoločnosti ID Software v tlačovej správe vyhlásil, že hra Doom je pre spoločnosť hnacím motorom a ich celým jadrom.

ID Software neustále bojuje zo spoločnosťou Epic Games v tom, kto vydá lepší engine. Posledných niekoľko rokov je na tom lepšie práve Epic Games s ich Unreal Engine 3.0. Práve ten využívajú herné legendy ako Unreal Tournament 3, či Gears of War.

Tretie pokračovanie Dooma bolo dokonca sfilmované. Fanúšikovia, ale aj kritici však tento film nehodnotili príliš kladne. Ako najlepšiu scénu filmu uznali in-eye zábery hlavného hrdinu na konci filmu.

Zdroj: shacknews.com
Autor: Tomáš „Kusi" Kusenda
 

Neprehliadnite: