Najpripojenejší sú Holanďania - výsledky štúdie Eurostatu

Jana Kopernická  /  04. 12. 2007, 09:51

Podľa údajov Európskeho štatistického úradu (Eurostat) vlastnilo v prvom kvartáli tohto roka pripojenie na internet 46 percent slovenských domácností, zatiaľ čo v minulom roku to bolo iba 27 percent. O výsledkoch prieskumu informoval včera spravodajský portál Webnoviny.sk.

V krajinách Európskej únie bolo v sledovanom období pripojených na internet až 54 percent domácností. V porovnaní s minulým rokom je to o päť percent viac. Širokopásmové pripojenie vlastní 42 percent domácností.

Podľa výsledkov tohtoročnej štúdie Eurostatu, ktorá sa zamerala na oblasť informačných a komunikačných technológií, ich využitia v domácnostiach a jednotlivcami v 27 členských krajinách EÚ, v Nórsku a na Islande, sú „najpripojenejší" Holanďania s 83 percentami pripojených domácností. Na ďalších medailových priečkach skončilo Švédsko (79 percent) a Dánsko (78percent). Holandsko sa môže so 74 percentami domácností pochváliť i širokopásmovým prvenstvom.

Za kratší koniec ťahá Bulharsko, ktoré sa do štatistiky zapísalo 19 percentami domácností, za ním Rumunsko s 22 percentami a Grécko s 25 percentami.

Zdroj: Webnoviny.sk


Jana Kopernická
http://kopernicka.ulet.sk

Neprehliadnite: