T-Com začína pilotnú prevádzku Triple Play

Tlačový servis  /  22. 07. 2006, 14:04

Slovak Telekom pripravuje pod obchodnou značkou T-Com spustenie služby Triple Play. Od júla začína s pilotnou prevádzkou pre interných používateľov vo vybraných častiach Bratislavy.

Pilotná prevádzka Triple Play je rozdelená na dve časti. Do prvej fázy, ktorá prebieha od júla, sa zapojili interní používatelia. Do druhej fázy pilotnej prevádzky budú postupne zapojení aj vybraní zákazníci z externého prostredia.

Obe skupiny používateľov budú mať k dispozícii viaceré súčasti pripravovanej služby. V rámci testu môžu využívať neobmedzený internet spolu so službou Hlas cez internet na využívanie IP telefonovania. Okrem toho môžu používatelia v pilotnej prevádzke sledovať i nahrávať televízne programy. Súčasťou testu je aj využívanie služieb digitálnej videopožičovne, ktorá sa postupne obohacuje o nové filmové tituly.

Triple Play je komplexné riešenie, ktoré zahŕňa vysokorýchlostný prístup k internetu, telefonovanie cez internet a služby digitálnej televízie. Spomínané riešenie bude pod obchodnou značkou T-Com poskytovať zákazníkom kompletné riešenie týchto potrieb v rámci jednej služby, čím im umožní využívať súčasne prenos dát, hlasu i obrazu prostredníctvom jedného pripojenia.

Zákazníci sa v rámci digitálnej televízie môžu tešiť na kvalitné a zaujímavé televízne kanály, ktoré nezahŕňajú iba štandardnú programovú ponuku, ale aj široké spektrum atraktívnych zahraničných televíznych staníc. Jednou z pridaných hodnôt služby je najmä interaktivita, ktorú so sebou prináša platforma digitálnej televízie. Medzi benefity služby bude patriť napríklad elektronický programový sprievodca, poskytovanie informácií o aktuálnych programoch a ich časovom harmonograme, nahrávanie sledovanej stanice či ďalších vysielaných programov a pod. Súčasťou ponuky bude aj virtuálna videopožičovňa s bohatou ponukou filmových titulov a seriálov.

Zdroj: oficiálna tlačová správa

Neprehliadnite: