QBSW, a.s. oslavuje 5. výročie

Tlačový servis  /  05. 12. 2005, 17:45

Spoločnosť QBSW, a.s., ktorá úspešne pôsobí na trhu informačných a komunikačných technológií, ako dodávateľ komplexných riešení v oblasti analýzy, návrhu, tvorby a integrácie informačných systémov, oslavuje v týchto dňoch svoje 5. výročie založenia.

Ako člen konzorcia, vedeného Hewlett-Packard Slovakia s.r.o. je spoluriešiteľom dôležitej časti informačného systému Štátnej pokladnice SR. Konkrétne ide o moduly - platobný styk, vedenie účtov, finančné plánovanie a riadenie výdavkov. Firma okrem iného poskytuje i konzultácie v oblasti informačných systémov, asistenčné služby a služby v oblasti outsourcingu. Získané know-how sa QBSW snaží zúročiť aj v projektoch budovania informačných systémov štátnych pokladníc v iných krajinách sveta.


Počas pôsobenia QBSW, a.s. na trhu s informačnými a komunikačnými technológiami firma realizovala viacero rozsiahlych projektov softvérových riešení informačných systémov pre verejnú i štátnu správu a významné spoločnosti pôsobiace v oblasti finančníctva, bankovníctva a telekomunikácií.


Podľa generálneho riaditeľa Vladimíra Raučinu sa chce QBSW do budúcnosti úspešne zapojiť do rozvoja informatizácie Slovenska. Jej ciele v oblasti informačných technológií sú v súlade s cieľmi Slovenskej republiky, ktoré sú obsiahnuté v projekt Minerva.

Neprehliadnite: