Inet.sk v novom šate

Redakcia Inet.sk  /  19. 09. 2005, 00:00

Keď pred troma rokmi Inet.sk začínal, mal na svoju dobu pomerne rýchly a moderný dizajn. Doba však pokročila a to čo bolo niekedy moderné a rýchle, je dnes už zastaralé a pomalé. To už však neplatí, Inet.sk má konečne nový dizajn!

Pri tvorbe nového dizajnu sme sa snažili dosiahnuť, aby stránka spĺňala aktuálne štandardy, bola prístupná a čo najlepšie použiteľná. Aj práve vďaka tomu máme jednu z najrýchlejších a najprístupnejších stránok zo slovenských internetových médií.

Určite si mnohí z Vás všimli, že veľmi výraznej zmeny sa dočkalo najmä hlavné menu, ktoré sa stalo dvojúrovňovým. Skladá sa zo šiestich sekcií, konkrétne sú to sekcie Internet, Pripojenie, Software, Webdesign, Programovenie a Iné. Každá z týchto sekcií obsahuje niekoľko pod sekcií, tzv. tém. To sa samozrejme odzrkadlilo na článkoch, mnohé z nich boli premiestnené do nových tém alebo sekcií. V RSS pre odber článkov sa táto zmena prejavila pridaním nového parametru SEKCIA, ktorý slúži na odber článkov z konkrétnej sekcie (teda zo všetkých jeho pod sekcií). Malej zmeny sa dočkal aj výpis hlavných správ, kde boli odstránené anotačné obrázky, ktoré niektorých z Vás miatli.

Pár zmien sa dočkali aj komentáre. V úvodnom výpise diskusie, ktorý je pod článkom, kliknutím na meno alebo názov príspevku, sa premiestnite do diskusie na Vami zvolený diskusný príspevok. Táto funkcia pribudla aj v RSS pre odber komentárov, aby Vám uľahčila orientáciu v diskusii.

Viac informácií o našich RSS kanáloch nájdete v článku Inet.sk má vlastný RSS kanál.


Inet.sk v búducnosti ...

Samozrejme i pri terajšom stave sa dá toho mnoho ešte vylepšovať a to po každej stránke. A to máme i v pláne. V blízkej budúcnosti sa môžete tešiť na alternatívne CSS štýly pre tlač, PDA a podobne. Do diskusií pribudne možnosť citácie, ktorú určite mnohí z Vás privítajú a v priebehu budúceho mesiaca pripravujeme spustiť aj WAP verziu nášho portálu, aby ste si nás mohli čítať aj na Vašom mobile.

Samozrejme chystáme mnoho ďalších zaujímavých zmien a noviniek, ktoré si ale zatiaľ necháme pre seba. Ale ak máte nápad ako Inet.sk ešte viac vylepšiť, napíšte mi ho na môj e-mail slancik@inet.sk

Na záver by som chcel poďakovať všetkým, ktorí sa podielali na tvorbe nového dizajnu! Moje špeciálne poďakovanie patrí Robertovi Madajovi (Rony) za niektoré jeho pripomienky, ktoré nám pomohli vylepšiť Inet.sk

Michal Slančík / http://slancik.net

Neprehliadnite: