Oracle a Sun dávajú predajcom do rúk overené riešenia infraštruktúry

Tlačový servis  /  04. 09. 2005, 13:59

Spoločnosti Sun Microsystems, Inc. a Oracle predstavili riešenie Database Packs from Sun and Oracle. Ide o nové riešenia infraštruktúry, ktoré obsahujú Oracle Database 10g, diskové polia Sun StorEdge 3310 a servery Sun Fire x64 s 64bitovými procesormi AMD Opteron a beží buď na operačnom systéme Solaris 10, alebo na niektorej zo štandardných distribúcií Linuxu.

Vopred nakonfigurované riešenia infraštruktúry, ktoré dodávajú kvalifikovaní spoloční predajcovia Sun a Oracle, zaručujú rýchlu a úspešnú implementáciu. Ponúkajú vysoký výkon a spoľahlivosť na podnikovej úrovni za ceny, ktoré sú obvyklé pri produktoch pre malé a stredne veľké firmy.

Balíčky obsahujú nasledujúce produkty:

• základná Oracle Database 10g Standard Edition One nižšej cenovej kategórie pre malé firmy;

• Oracle Database 10g Standard Edition pre stredne veľké firmy;

• Oracle Database 10g Standard Edition a Oracle Real Application Clusters pre firmy, ktoré vyžadujú nepretržitú dostupnosť aplikácií;

• servery Sun Fire V20z a V40z – 64bitové servery Sunu s procesormi AMD Opteron;

• diskové polia Sun StorEdge 3310 pre zákazníkov, ktorí vyžadujú flexibilitu a spoľahlivosť úložného riešenia podnikovej triedy za cenu a v prevedení pre pracovné skupiny.

Riešenie ďalej zahŕňa model Sun N1 Service Provisioning System pre poskytovanie softvéru Oracle Database a Oracle Application Server. Firmy všetkých veľkostí tak môžu podstatne skrátiť dobu a prácnosť spojenú s inštaláciou lacných škálovatelných výpočtových sietí.

Spoločnosti Oracle a Sun už viac ako 20 rokov spolupracujú na dodávkach bezpečných, spoľahlivých a škálovatelných riešení podnikovej triedy, v súčasnosti majú viac ako 70 000 zákazníkov po celom svete. Vďaka spoločnému odhodlaniu vytvárať otvorené, na štandardoch založené počítačové systémy ponúkajú zákazníkom optimálny výkon, inovácie a hodnotu prostredníctvom spoločnej vývojovej práce, predaja a služieb.

„Spoločnosti Sun a Oracle v poslednej dobe zaznamenávajú zvýšený dopyt po serveroch Sun Fire x64 a databázových produktoch Oracle. Napriek tomu, že naše dlhoročné partnerstvo býva považované skôr za kombináciu vysoko výkonných serverov a špičkovej databázovej technológie, realita je taká, že neustále prehlbujeme aj našu spoločnú prítomnosť na rastúcom trhu serverov x64,“ povedal Stephen Borcich, viceprezident partnerského marketingu v spoločnosti Sun Microsystems, Inc. „Týmto integrovaným riešením umožňujeme naším spoločným obchodným partnerom podieľať sa na tejto príležitosti.“

„Na trhu je dopyt po osvedčených a cenovo dostupných riešeniach pre malé a stredné firmy, ktoré je možné ľahko implementovať a poskytujú vysokú spoľahlivosť a škálovatelnosť,“ povedal viceprezident spoločnosti Oracle pre celosvetové aliancie a obchodné kanály Doug Kennedy. „Spoločnosti Oracle a Sun uvádzajú overené riešenia, ktoré do segmentu malých a stredných firiem prinášajú ekonomickú výhodnosť výpočtových sietí. Okrem samotných riešení tiež investujeme do našich predajcov a poskytujeme im školenia a podporu, aby dokázali úspešne predávať tomuto rastúcemu trhu.“

Dostupnosť

Riešenia Database Packs from Sun and Oracle sú okamžite celosvetovo k dispozícii prostredníctvom kvalifikovaných spoločných predajcov spoločností Sun a Oracle. Ďalšie informácie nájdete na adresách www.sun.com/oracle a http://www.oracle.com/sun.


Zdroj: tlačová správa

Neprehliadnite: