Tlačová správa serveru Radioweb.sk

Peter Polakovič  /  22. 02. 2002, 16:12

SERVER RADIOWEB.SK SA PRIPÁJA K PROTESTU PROTI ZVYŠOVANIU CIEN ZA INTERNET

Informačný server Radioweb.sk sa dnešným dňom oficiálne pripojil k protestu proti zvyšovaniu cien za pripojenie na Internet, ktoré začiatkom roka ohlásili Slovenské Telekomunikácie, v súčasnoti monopolný poskytovateľ telekomunikačných služieb na Slovensku.

"Neustále zvyšovanie cien za pripojenie na Internet prostredníctvom pevnej telefónnej linky už začína byť neúnosné. Uživatelia sa dostávajú do pozície, keď si už nebudú môcť dovoliť prístup k najväčšej informačnej sieti," uviedol vedúci projektu Radioweb.sk Juraj Koiš. Ako dodal, internet sa pre mnohé domácnosti stane ekonomicky nedostupným a zmeny sa výrazne dotknú dnes už veľmi stagnujúcej návštevnosti slovenských komerčných serverov, čo môže viesť k ich zániku.

"Žijeme v dobe, keď sa Internet v okolitých krajinách stáva čoraz prístupnejší. U nás je to žiaľ naopak, na Slovensku sú totiž najvyššie ceny za pripojenie spomedzi všetkých krajín OECD," doplnil šéfredaktor serveru Radioweb.sk Róbert Kalmár. "Z tohto dôvodu sme sa rozhodli pripojiť naše podpisy k petícií vyhlásenej na www.bystro.sk a zároveň vyzvať aj na podporu akcie, ktorej cieľom je nevyuživanie internetových služieb Slovenských Telekomunikácií dňa 16.2," uzavrel Kalmár.

Protest sa na Radioweb.sk prejaví v podobe známych dvojfarebných bannerov, ktoré sa už objavili na mnohých slovenských serveroch.

O serveri Radioweb.sk
Internetový denník Radioweb.sk začal svoju prevádzku 8. októbra 2001 ako slovenská verzia popredného českého mediálneho serveru RadioTV. Denne prináša svojim čitateľom aktuálne informácie z oblasti rozhlasového vysielania na Slovensku, pričom v budúcnosti plánuje rozšíriť svoju ponuku na informovanie o celom mediálnom trhu. Prevádzkovateľom serveru je občianske združenie RADIOTV Bratislava, Radek Dresler a spoločnosť Redigy, s.r.o.

Pre ďalšie informácie kontaktujte:

Juraj Koiš
vedúci projektu Radioweb.sk