HP rozširuje portfólio konvergovaného cloudu

Tlačový servis  /  08. 06. 2012, 00:00

Nové riešenia ponúkajú špičkový výkon i funkcie pre jednoduchý prechod organizácií na cloudové technológie

 

Spoločnosť HP rozšírila portfólio svojich služieb konvergovaného cloudu o nové nástroje, ktoré zabezpečujú rozšírený prístup ku cloudovým technológiám naprieč IT infraštruktúrou, aplikáciami a informáciami. Organizácie môžu vďaka tomu urýchliť nasadzovanie inovácií a zvýšiť pružnosť svojej prevádzky.

 

Novinky pokrývajú nasledujúce oblasti:

Nasadzovanie konvergovaných cloudových služieb v leteckom priemysle.

Budovanie hybridných cloudových prostredí.

Správa cloudových aplikácií ďalšej generácie.

Zvýšenie kancelárskej produktivity vďaka cloudovým riešeniam pre tlač.

Odstránenie bariér v oblasti expertízy cloudových IT riešení.

 

Riešenie HP konvergovaného cloudu bolo uvedené na trh v apríli tohto roku a zahŕňa unikátnu stratégiu i portfólio produktov založené na jednotnej architektúre kombinujúcu privátne, riadené i verejné cloudové prostredia s tradičnou IT infraštruktúrou. Výsledkom je maximálne prepojené a ucelené prostredie, ktoré sa bez problémov prispôsobí aktuálnym požiadavkám každej organizácie.

 

Podľa nedávneho prieskumu realizovaného na zákazku pre spoločnosť HP by sa v roku 2020 mal zdvojnásobiť počet modelov na poskytovanie verejných a privátnych cloudových služieb.(1) Pri nesprávnej implementácii však tieto modely môže príliš vyťažovať cloudová „sila“, zvyšovať zložitosť IT technológií, riziká a blokovať dodávateľov služieb.

 

Úspešné organizácie si musia starostlivo vybrať vhodný model poskytovania služieb na mieru svojich požiadaviek, či už ide o cloudové alebo tradičné riešenia,“ povedal Bill Veghte, prevádzkový riaditeľ HP. „Naše riešenie konvergovaného cloudu ponúka organizáciám široké možnosti výberu modelu doručovania služieb a spoľahlivú platformu, ktorej technologická kvalita je ešte znásobená konzistentnou architektúrou a bohatými skúsenosťami.“

 

Hybridný cloud pre oblasť leteckého priemyslu

Letecké spoločnosti môžu na trh rýchlejšie uvádzať produkty a služby vďaka novej vízie HP, pomenovanej „Intelligent Airline Cloud“ (inteligentný cloud pre letecké spoločnosti), ktorá ponúka integrované služby Software-as-a-Service (softvér ako služba, SaaS) a Infrastructure-as-a-Service (infraštruktúra ako služba, IaaS) maximálne prispôsobiteľné špecifickým požiadavkám zákazníkov z danej oblasti trhu. Služby HP Converged Cloud Services for Airlines prinášajú unikátnu možnosť hybridného poskytovania obsahu prostredníctvom cloudového prostredia.

 

HP Converged Cloud Services for Airlines vychádza z riešenia HP Passenger Service Solution, ktoré kombinuje kľúčové produkty HP z oblasti cestovného a prepravného priemyslu do uceleného integrovaného systému na rezerváciu leteniek a cestovnej SaaS platformy. Dve z týchto čiastočných služieb, Airline Reservations a Departure Control, pomohli zákazníkom spoločnosti HP počas uplynulého roka odbaviť viac než 500 miliónov pasažierov. Letecké spoločnosti môžu využiť taktiež nové riešenie HP Airline Service Oriented Architecture – moderní aplikačno-vývojovú platformu typu Platform as a Service (platforma ako služba, PaaS), ktorá dokáže do ich existujúcich systémov vhodne integrovať najnovšie kľúčové produkty generujúce relevantný zisk.

 

Ďalší výkonný nástroj, HP Enterprise Cloud Services – Virtual Private Cloud predstavuje IaaS platformu, ktorá vychádza z bezpečných a energeticky efektívnych dátových centier budúcej generácie, vybavených technológií HP konvergovanej infraštruktúry. Spojenie riešení HP z oblasti cloudových služieb s modelom využívajúcim licencovanie za použité servery prináša leteckým spoločnostiam rýchlu škálovateľnosť na pokrytie aktuálnych výpočtových požiadaviek pri súčasnom znížení nákladov a prevádzkových výdavkov.

Budovanie prostredia s hybridným cloudom

HP rovnako rozšírilo svoje bohaté portfólio špičkových cloudových služieb HP CloudSystem, aby umožnilo okamžitý prístup zákazníkov k dodatočnej výpočtovej kapacite prostredníctvom služieb HP Cloud Services, Amazon Web Services a Savvis. Kľúčový prvok portfólia HP konvergovaného cloudu v podobe riešenia HP CloudSystem predstavuje komplexnú, integrovanú a otvorenú platformu, vďaka ktorej môžu organizácie a poskytovatelia služieb vytvoriť a spravovať služby naprieč privátnymi, riadenými i verejnými cloudovými prostrediami.

 

Softvér HP CloudSystem Matrix ponúka organizáciám možnosť znížiť čas potrebný pre nasadenie cloudových technológií z niekoľkých týždňov na jediný deň, v priebehu ktorého možno vybudovať a nasadiť komplexnú IaaS implementáciu pre virtualizované prostredia. Toto riešenie možno prevádzkovať na všetkých štandardných serveroch podporujúcich technológie VMware a Microsoft® Hyper-V, ako sú napr. servery HP ProLiant.

 

Nová verzia nástroja HP Cloud Service Automation rozširuje ponuku unifikovaných riešení HP na sprostredkovanie a správu služieb aplikácií i infraštruktúry v rámci HP CloudSystem či riešení iných dodávateľov. Zákazníci môžu zvýšiť pružnosť svojej IT infraštruktúry a znížiť prevádzkové náklady vďaka asistencii špecializovaného portálu a vysoko automatizovanej správy životného cyklu.

 

Rozrástla sa aj ponuka jednotlivých riešení a partnerských programov pre poskytovateľov telekomunikačných služieb v cloudovej sfére – vďaka novej verzii riešenia HP CloudSystem Service Provider a rozšíreniu členskej základne programu HP CloudAgile Service Provider.

 

Ďalšou novinkou je služba HP Cloud Planning Services, ktorá pomáha zákazníkom nájsť nové možnosti v oblasti poskytovania hybridných cloudových služieb a zlepšiť plánovanie i analýzu v priebehu ich uvedenia do prevádzky. Personalizovanú podporu v rámci jediného kontaktného miesta umožní zákazníkom počas prípadného presunu ich dátových centier z tradičného prostredia do sféry konvergovaných cloudových modelov služba HP Datacenter Care.

 

Správa cloudových aplikácií ďalšej generácie

S tým, ako organizácie prechádzajú do nových cloudových prostredí, narastá zložitosť ich aplikačného portfólia i jednotlivých firemných operácií. HP Application Performance Management 9.2 for Converged Cloud dokáže zákazníkom pomôcť so správou konvergovaných cloudových prostredí, rovnako ako zoptimalizovať správu cloudových i mobilných aplikácií. Vďaka značným vylepšeniam v komponentoch HP Diagnostics, HP Real User Monitor a HP SiteScope je zabezpečené úzke prepojenie operačných a vývojových tímov, a zároveň rozšírený „mobilný“ monitoring aplikácií v cloudovom prostredí.

 

Aktualizované verzie softvérov HP Application Lifecycle Management (ALM) a HP Performance Center (PC) ponúkajú organizáciám možnosť vyťažiť maximum z inovácií v podnikovom prostredí vďaka nepretržitému poskytovaniu aplikácií využívajúcich nové vylepšenia riešení Lab Management Automation a Continuous Application Performance Delivery. Tieto inovácie pomáhajú organizáciám zbaviť sa príliš zložitých technologických prostredí a začať využívať kvalitné, inovatívne aplikácie v prehľadných hybridných i cloudových prostrediach.

 

Cloudová tlač zvýši produktivitu kancelárií

Cloudové tlačové riešenie pre podnikové prostredia HP ePrint Enterprise 2.0 ponúka možnosť jednoduchej tlače na všetkých súčasných sieťových tlačiarňach z mobilných zariadení bez inštalácie dodatočných ovládačov. V rámci HP Printing and Personal Systems Managed Services a HP ePrint Enterprise 2.0 možno teraz využiť až tri bežné tlačové technológie, lokalizácie v 10 jazykoch a možnosť tlače pre návštevníkov. Tlačová aplikácia je dostupná pre mobilné zariadenia so systémom Android, iPhone®, iPad® a BlackBerry.

 

Koniec bariér medzi IT expertízou a praktickými skúsenosťami
Podľa nedávneho prieskumu zastáva celých 60 % odborníkov názor, že medzery v skúsenostiach z nasadzovania IT technológií spôsobujú spomalenie implementácie nových cloudových stratégií a riešení.(2) S cieľom zaplniť túto medzeru ponúka riešenie HP ExpertONE, školiaci a certifikačný program HP pre IT profesionálov, dva nové certifikačné projekty HP Accredited Technical Professional pre správcov cloudových prostredí a HP Accredited Solution Expert pre cloudových integrátorov. Tieto cloudové certifikácie HP ExpertONE umožňujú organizáciám postupne nahradiť produktovo orientované IT prostredie za IT infraštruktúru orientovanú na služby, ktorá bude otvorená, bezpečná, flexibilná a konzistentná pre všetky súčasti cloudového i tradičného IT prostredia.

 

Doplňujúce informácie o cloudových riešeniach a službách spoločnosti HP sú k dispozícii na webových stránkach www.hp.com/go/hpdiscover2012.

 


Neprehliadnite: