LG odhaľuje novú generáciu inteligentných spotrebičov

Tlačový servis  /  10. 01. 2012, 00:00

Spoločnosť LG Electronics (LG), ktorá je svetovým lídrom a technologickým inovátorom v domácej elektronike, predstavuje v tejto chvíli na výstave CES v americkom Las Vegas novú generáciu elektrospotrebičov. Technológie ako Smart ThinQ ™, New Home Energy Management System (HeMS) a Device-to-Device Connectivity zjednodušia život českého i slovenského spotrebiteľa.

 

Na výstave sú prezentované predovšetkým vylepšená technológie Smart ThinQ ™ a Home Energy Management System (HeMS). Kombinácia týchto dvoch služieb totiž zákazníkom ponúkne pohodlnejší a jednoduchší spôsob, ako riadiť domácnosť a zároveň ušetriť nemalé peniaze za cenu energií. Návštevníci výstavy si môžu technológie sami vyskúšať.

Okrem týchto technológií si môžu návštevníci prezrieť bežné moderné elektrospotrebiče. Čím sa môže LG pochváliť, to je moderná vysokokapacitná chladnička, ktorá na výstave CES 2012 získala ocenenie "Best of Innovations" a rýchla práčka, ktorá tiež získala na výstave cenu za inováciu.

 

Chytré spotřebiče LG s technológiou Smart ThinQTM


"Je to práve rok, čo sme po prvýkrát predstavili naše inteligentné elektrospotrebiče práve na výstave CES. Za tú dobu sme urobili veľký krok vpred. Nielen že sme vylepšili samotné spotrebiče a ich technológie, ale predovšetkým sme vylepšili ich komunikáciu v rámci celého domu. Zákazníci tak môžu sledovať stav práčky napríklad prostredníctvom smartfónuu alebo televízora, " hovorí Martin Malý, tlačový hovorca spoločnosti LG Electronics CZ.

Vylepšená technológia Smart ThinQ ™ slúži k pohodlnému a flexibilnému riadeniu energie. V centre chytrých technológií je Smart Management, ktorý sa kompletne stará o správu jedla v domácnosti. Vďaka nemu si zákazník na LCD paneli chladničky, alebo na displeji smartfónu, prehliadne, aké jedlo má v chladničke a kedy končí jeho trvanlivosť. Či všetky spotrebiče fungujú, tak ako majú, o to sa stará funkcia Smart Diagnosis ™, ktorá vie diagnostikovať problém len s pomocou smartfónu.

Chytrá chladnička LG

 

 

LG Smart Manager

 

Ďalšia funkcionalita Smart Access dovoľuje zákazníkovi monitorovať prostredníctvom smartfónu stav zariadenia, ako je napríklad práčka. A vďaka Smart Adapt môže užívateľ sťahovať nové programy alebo softvér, ktorý zabezpečí jeho spotrebičom nové funkcie, bez toho, aby musel kupovať nový produkt. Práčka sa tak napríklad naučí nový, efektívnejší algoritmus prania. Dôležité je, že produkty LG sú pripravené na tzv Smart Grid. To znamená, že môžu naplánovať väčší odber energie na dobu, kedy je to pre spotrebiteľa ekonomické. Do práčky tak stačí vložiť bielizeň a ona sama pozná, kedy sa spúšťa lacnejšia tarifa elektriny a až vtedy začne prať.

U

LG HeMS (Home Energy Management System)

ž tento rok budú môcť zákazníci využiť výhody, ktoré prináša domáca sieť s HeMS, čo je technológia, ktorá má na CES 2012 svoju premiéru. HeMS poskytuje užívateľom informácie o spotrebe elektrickej energie  v domácnosti. Tieto informácie môže užívateľ prezerať pomocou počítača alebo smartfónu. Zákazník potom monitoruje spotrebu energie po rokoch, mesiacoch, dňoch i hodinách. Vďaka tejto štatistike potom môže vybrať najvhodnejšiu tarifu pre odber elektrickej energie a tým výrazne znížiť účty za elektrinu.

Návštevníci výstavy si tiež budú môcť prezerať najnovšie chytré chladničky, chytré umývačky riadu, chytré rúry a chytré robotické vysávače. Práve chytré chladničky a chytré práčky sú vybavené najpokročilejšími technológiami. Ktoré sú kľúčové technológie LG? Je to Lineárny kompresor, Direct Drive™, Infrared Grill™ a KOMPRESSOR® - tieto technológie pomáhajú zvýšiť výkon, efektivitu a predĺžiť životnosť spotrebičov LG.

LG Blast Chiller

Na vlastné oči návštevníci tiež uvidia veľkokapacitnú chladničku typu French Door s inovatívnou chladiacou priehradkou "Blast Chiller". Práve Blast Chiller získal prestížne ocenenie "Best of Innovations" v rámci výstavy CES 2012. Priehradka je určená na bleskové ochladenie nápoja v plechovke, ako je napríklad pivo alebo kola. Nápoj je ochladený na správnu teplotu za menej ako 5 minút. Ocení ju každý, u koho sa objavujú nečakané návštevy priateľov alebo príbuzných.


Medzi ďalšie inovatívne produkty patria veľkokapacitná a extrémne rýchla spredu plnená práčka, alebo rúra s unikátnym technológiou Infrared Grill™. Umývačka LG, vybavená displejom, sa chváli lepším umývacím výkonom a efektívnejším využitím vody vďaka technológie TrueSteam™. Komplexnú starostlivosť o oblečenie ponúka riešenie LG Styler. Je to vlastne kombinácia práčky a skrine. Styler využíva paru, ktorá rotuje v tejto "skrini" a tým každodenne čistí oblečenie od nepríjemných pachov. Každé ráno je potom oblečenie svieže a príjemne vonia.


LG HOM-BOT je pokročilý robotický vysávač, ktorý automaticky udržuje čistú podlahu v domácnosti. Je vybavený špeciálnymi technológiami, ako napríklad Dual Eye Mapping, ktoré zaisťujú rýchle a presné upratovanie. Veľkou výhodou je jeho nízka výška, necelých 9 cm, takže sa ľahko vojde aj pod sedačku. Vďaka nízkemu hluku na úrovni 50 dB nebude rušiť, aj keď v miestnosti vykonávate inú činnosť.

Neprehliadnite: