HP si ponechá divíziu osobných počítačov

Tlačový servis  /  01. 11. 2011, 00:00

Spoločnosť HP včera oznámila, že ukončila hodnotenie strategických alternatív pre divíziu osobných počítačov (PSG) a rozhodla, že uvedená divízia zostane súčasťou spoločnosti.

 

HP objektívne zhodnotilo strategický, finančný a prevádzkový dopad odčlenenia PSG. Je zrejmé, že z našej analýzy vyplýva, že udržanie PSG v rámci HP je správne pre zákazníkov ako aj partnerov, akcionárov a zamestnancov,” uviedla Meg Whitman, prezidentka a generálna riaditeľka HP. „PSG je záväzkom pre HP a spolu sme silnejší.”

Na strategickom zhodnotení sa podieľali odborníci z danej oblasti z rôznych divízií a pozícií. Hodnotenie založené na faktoch odhalilo hĺbku integrácie, ktorá sa uskutočnila v kľúčových prevádzkach akými sú dodávateľský reťazec, IT a oblasť obstarávania. Rovnako podrobne popísalo výrazný rozsah, ktorým PSG prispieva do portfólia riešení HP ako aj k celkovej hodnote značky. Napokon sa tiež ukázalo, že náklady na znovuvytvorenie týchto hodnôt v samostatnej spoločnosti prevážili akékoľvek výhody rozdelenia.

Výsledok tohto procesu opätovne potvrdzuje model HP a jeho hodnotu pre zákazníkov a akcionárov. PSG je kľúčovým komponentom v stratégii HP poskytovať vyššiu hodnotu, trvácne vzťahy so zákazníkmi, malými a strednými podnikmi a firemnými zákazníkmi. Predstavenstvo spoločnosti HP verí, že PSG môže podnecovať rast ziskovosti ako súčasť väčšej entity a akcelerovať riešenia z ostatných častí spoločnosti HP.

Divízia PSG je známa postavením lídra v oblasti technológií a inovácií, ako aj vedúcou pozíciou v ziskovosti v rámci odvetvia. Je jednotkou v oblasti osobných počítačov na svete s celkovými výnosmi 40,7 miliárd amerických dolárov za fiškálny rok 2010.

Ako súčasť HP bude PSG naďalej poskytovať zákazníkom a partnerom výhody produktovej inovácie a globálneho záberu v rámci najširšieho portfólia osobných počítačov, pracovných staníc a iných v tejto oblasti,” uviedol Todd Bradley, výkonný viceprezident skupiny Personal Systems Group spoločnosti HP. „Chceme vedúcu obchodnú divíziu v oblasti osobných počítačov zlepšiť ešte viac.”

Neprehliadnite: